Lampioane plutitoare

Lampioanele plutitoare isi au originea intr-o tara exotica asiatica, Japonia. Era la inceput un ritual funerar. Japonezii aprindeau aceste lampioane sau felinare plutitoare si le asezau in apele unui rau sau in mare cu credinta ca ele vor calauzi sufletele rudelor decedate catre lumea de dincolo. Se mai obisnuia sa se scrie pe ele dorinte si rugaciuni adresate divinitatii.

In zilele noastre folosirea lor este mult mai larga, peste tot in lume, in special la petreceri si evenimente organizate in aer liber. Sunt simplu de aprins si pot da nuntii, aniversarii sau botezului tau un aer unic si memorabil. Desigur ca, pentru a le face sa pluteasca, ai nevoie in primul rand ca petrecerea la care le folosesti sa fie pe marginea unui lac, a marii ori a unui rau, dar pot fi folosite cu succes si la petrecerile ori seratele la piscina.

Aprinderea lampioanelor plutitoare nu este o activitate periculoasa, putand fi utilizate de catre oricine. Reflexiile lor pe ape ii vor fermeca pe invitatii tai. Poti sa le aprinzi la inceputul petrecerii si sa le lasi sa pluteasca, infrumusetand decorul, sau le poti aprinde impreuna cu sarbatoritii sau mirii pe timpul petrecerii, creand momente extraordinare de care isi vor aminti toata viata. Pot fi folosite si la petrecerile de copii, desigur sub supravegherea stricata a adultilor. Le puteti colora cu ei si scrie urari pentru sarbatorit apoi sa le dati drumul pe apa.

Un alt avantaj al lampioanelor plutitoare este ca sunt reutilizabile. Nu se strica in apa, pot fi scoase si doar inlocuita lumanarea. In plus, daca nu exista nici o apa prin preajma, ele pot fi asezate pe mese sau in alte spatii ale petrecerii, pentru un aer feeric, de poveste.



Lampion plutitor nufar alb
Lampion plutitor nufar fuchsia
Lampion plutitor nufar galben
Lampion plutitor nufar mov
Lampion plutitor nufar portocaliu
Lampion plutitor nufar rosu
Lampion plutitor nufar roz
Afişare 1 - 7 din 7 (1 pagini)