Lampioane suspendate

Dincolo de frumusetea si de vraja pe care o da prezenta lor la o petrecere, lsunt niste lampioane de poveste, cu originea in timpurile antice. Lampioanele suspendate au aparut pentru prima data in China anilor 250-200 iH, in timpul dinastiei Han. Construite initial din matase sau hartie pe suport de bambus, erau folosite de catre calugari pentru a-l venera pe Buddha. Aveau in general culoarea rosie sau aurie. Traditia s-a pastrat pana in ziua de azi la unele popoare din Asia. Astfel, in China are loc in fiecare an Festivalul Lampioanelor. Si cu prilejul festivalului dar si la sarbatorirea Anului Nou Chinezesc si a Zilei Nationale chinezii agata lampioane in parcuri si in locuri publice ca simbol al vietii implinite si prosperitatii in afaceri. Chiar si acasa la ei, chinezii pastreaza astfel de lampioane agatate de la Festivalul Primaverii din 29 decembrie pana la Festivalul Lapioanelor tinut de obicei pe 15 ianuarie.

In prezent, lampioanele suspendate sunt fabricate din hartie subtire de diverse culori, fixata pe un suport din metal sau din bambus si pot fi iluminate in interior cu o lumanare, bec sau un dispozitiv LED. Dupa cum spune si numele, au un sistem de agatare si de aceea sunt ideale in decorarea salilor de petrecere. Astazi sunt utilizate pe scara larga, multe tari le folosesc la decoratiunile anumitor evenimente, aducand un plus de culoare si lumina. Simbolizeaza fericire, noroc, prosperitate si voie buna iar in traditia chineza se spune ca apara casa de spiritele rele. Sunt elementul de nelipsit de la nuntile cu pretentii din intreaga lume.

Recomandam utilizarea lampioanelor decorative din hartie la orice nunta, botez, petrecere corporate sau aniversare, in diverse combinatii de marimi si culori, pentru o atmosfera calda, de basm.Lampion suspendat alb, 25cm
Lampion suspendat alb, 30cm
Lampion suspendat alb, 35cm

Lampion suspendat alb, 35cm

Pret: 10,00 Lei

Lampion suspendat bleu, 25cm
Lampion suspendat bleu, 30cm
Lampion suspendat bleu, 35cm
Lampion suspendat galben, 25cm
Lampion suspendat galben, 30cm
Lampion suspendat galben, 35cm
Lampion suspendat maro, 25cm
Lampion suspendat maro, 30cm
Lampion suspendat maro, 35cm
Lampion suspendat mov, 25cm
Lampion suspendat mov, 30cm
Lampion suspendat mov, 35cm

Lampion suspendat mov, 35cm

Pret: 10,00 Lei

Lampion suspendat portocaliu, 25cm
Lampion suspendat portocaliu, 30cm
Lampion suspendat portocaliu, 35cm
Lampion suspendat rosu, 25cm
Lampion suspendat rosu, 30cm
Lampion suspendat rosu, 35cm
Lampion suspendat roz, 25cm
Lampion suspendat roz, 30cm
Lampion suspendat roz, 35cm

Lampion suspendat roz, 35cm

Pret: 10,00 Lei

Lampion suspendat verde, 25cm
Lampion suspendat verde, 30cm
Lampion suspendat verde, 35cm
Afişare 1 - 27 din 27 (1 pagini)