Politica de retur

Returnarea produselor achizitionate de pe lampioane-chinezesti.ro se poate face conform OUG 34/2014 referitoare la contractele incheiate la distanta. Astfel, aveti dreptul de a va retrage din contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile incepand de la ziua la care intrati, dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, in posesia fizica a produselor.


Conditii de returnare a produselor

Produsele se pot returna numai in starea in care au fost primite. Nu se accepta pentru retur lampioanele zburatoare deteriorate (rupte, indoite), care prezinta urme de expunere la umezeala, scoase din ambalaj, folosite partial (de exemplu, aprinse dar nelansate) sau cu orice alte modificari care impiedica vanzarea produsului ca produs nou. Produsele primite retur care nu respecta aceste conditii se vor inapoia cumparatorului, pe cheltuiala acestuia. 

Dreptul de returnare expira dupa 14 zile calendaristice de la primirea produselor.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica numai consumatorilor persoana fizica. Clientii persoana juridica (factura emisa pe SRL, SA, PFA, II) nu beneficiaza de dreptul de retur al produselor in 14 zile!


Modalitatea de returnare a produselor

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract, utilizand o cerere neechivoca, trimisa prin e-mail la adresa contact@lampioane-chinezesti.ro. In acest scop, puteti folosi modelul de retragere alaturat. Folosirea lui nu este obligatorie, insa cererea trebuie sa includa numele dvs, numarul comenzii sau al facturii, data la care ati primit comanda si produsele pe care doriti sa le returnati. Pentru procesarea cat mai rapida a rambursarii contravalorii produselor va recomandam sa ne transmiteti si un cont bancar in care sa vor returna banii, insa acest lucru nu este obligatoriu. Va vom trimite fara intarziere, pe un suport durabil (e-mail), confirmarea de primire a cererii de retragere.

Produsele se vor trimite prin curier rapid sau se vor preda personal in termen de maxim 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor, respectiv contravaloarea taxelor de transport. Costul de transport aferent returnarii produselor este estimat la maximum 20 lei pentru Bucuresti si 30 lei pentru comenzile din restul tarii, in functie de curierul ales.

Vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile de livrare, fara intarzieri nejustificate si, în orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului în care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare.

Produsele returnate fara transmiterea in prealabil a cererii de retragere sau cele trimise cu colet ramburs fara posibilitatea de verificare nu vor fi acceptate pentru retur si vor fi returnate cumparatorului, pe cheltuiala acestuia. 


Returnarea produselor cu defecte

Produsele primite defecte - rupturi, lipsa a pastilei de combustibil, lampioane prezentand umezeala, etc -  se vor inlocui gratuit, fara niciun cost suplimentar din partea clientului. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne anuntati telefonic sau prin email in termen de 48 de ore de la primirea produselor, de aceea va recomandam sa verificati produsele la primire.


Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriţi sa va retrageti din contract.

Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse

Nume client:
Numar factura fiscala :
Denumirea produselor si cantitatea:
Motivul returnarii (nu este obligatoriu):
Adresa:
Telefon:
Contul IBAN (daca doriti rambursarea contravalorii produselor in cont bancar):
Alte mentiuni:

Pentru orice alte detalii referitoare la returnarea produselor ne puteti contacta la contact@lampioane-chinezesti.ro.